Karin vinkit

JJ7A36001. Bryan Neubert: Jos haluat muuttaa elämääsi, aluksi sinun pitää muuttaa asennettasi. Sama on ihmisen ja hevosen välillä. Jos haluat hevosessa muutoksia, sinun on muutettava tapaa, jolla voit vuorovaikuttaa hevoseen.

2. Valtaosa hevosen ns. ongelmista kuten pukittaminen, ryöstäminen, näykkiminen, pureminen, potkiminen kuljetusongelmat ovat vain oireita. Ne ovat myös merkkejä koulutuksen pohjatyön puutteesta. Ihmiset ajattelevat usein, että ne ovat todellisia ongelmia, joiden kanssa on vain totuttava elämään. Samalla tavalla kuin rikkaruohot kasvavat. – Leikkaat vain ruohon niin kahden viikon kuluttua se on kasvanut takaisin. Kasvu loppuu vasta, kun juuret on poistettu. Sama pätee hevoskoulutuksessa, sillä juuret ovat kunnioituksen puutetta, pelkoa tai molempia.

3. Hevosen aivoissa ovat oikea ja vasen aivopuolisko. Hevonen kuulee, näkee, haistaa, ajattelee ja reagoi eri tavoin kummallakin aivopuoliskolla. Mitä ikinä teetkin hevosen vasemmalla puolella, tee se sama myös oikealla puolella. Jotta hevosesta saadaan tasapainoinen ja elastinen molemmin puolin, täytyy toimia kuten olisi kaksi erillistä hevosta. On tärkeää, että työskentelet 2/3 osaa siellä huonommalla puolella ja 1/3 osaa hevosen paremmalla puolella. Välillä huono- ja hyväpuoli voivat vaihtua, joten koulutuksessa tämä pitää ottaa huomioon. Lopuksi harjoitusten jälkeen hevosesta tulee tasapainoinen ja kunnioittava.