Karin vinkit 2

Karin Viikon vinkit 2
HEVOSEN RENTOUS

FullSizeRender2FullSizeRender3On erittäin tärkeää, että hevonen olisi rento ollessaan ihmisen lähellä. Kun hevonen on rento, se pystyy keskittymään ja oppimaan asoita. Huonosti koulutettu hevonen työskentelee pakoreaktiorajan lähellä ja käyttää ainoastaan pakoreaktio aivolohkoa. Hevonen on aina vaarallinen ollessaan pakoreaktiorajan lähellä. Hevosen pää on ylhäällä, korvat eteenpäin, ei osaa seistä paikallaan jne. Huomio on koko ajan jossain muualla.

Toimittaessa hevosen kanssa, pitäisi löytää paljon niitä merkkejä, jotka osoittavat hevosen olevan rento. Hevosen ollessa rento se alkaa käyttämään ns. ajatusaivolohkoa ja pystyy näin oppimaan niitä asoita, joita haluamme opettaa.

Hyvä olisi löytää kuusi merkkiä hevosen rentoudesta:

  1. pää alhaalla
  2. korvat heiluu rentona
  3. räpsyttää silmiä hitaasti
  4. maiskuttaa
  5. huokailee
  6. lepuuttaa takajalkaa

Pään asennolla on myös merkitys:
FullSizeRender11. Pää ylhäällä punainen valo palaa,hevonen ei ole rento
2. Pää alhaalla keltainen valo palaa,rentoutta on nähtävissä
3. Pää sivulla vihreä valo palaa,hevonen on hyvin rento ja käyttää ajatus aivolohkoa
ja on hyvä tilanne nousta vaikka hevosen selkään turvallisesti,eikä hevonen mieti ryntäilyä